Az egyedi bútortervezés lehetőségei

Az egyedi bútortervezés lehetőségeiAz emberek túlnyomó többsége áruházakban, boltokban beszerezhető bútorokat vásárol otthonába. Ennek okai nagyon egyszerűek, ezek az olcsó, elérhető bútorok, és mivel már el vannak készítve, azonnal hazavihetők. Lehetőség van azonban egyedi bútortervezésre is, ha az áruházi bútorok helyett jobbat szeretnél.

Fontos megjegyezni, hogy laikusként valószínűleg nem fogsz tudni egy bútort magadnak megtervezni. Vannak azonban cégek, melyek egyedi bútorok tervezésével foglalkoznak, és segítenek bútorokat tervezni saját ötletek alapján.

Első lépésként mérd fel, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre, ahova a bútorokat el szeretnéd helyezni. Egyedi bútorokat általában célirányosan egy szobába, helyiségbe készítenek, a cél nem az általános bútor létrehozása, hanem az adott helyre a tökéletes bútor elkészítése.

A méretek meghatározása után következhet a bútorok alakjának kitalálása. Ehhez mindenképpen vedd figyelembe a helyiség jellegzetességeit, a falak színét, esetleges mintázatát. Ötleteket lehet találni katalógusban vagy online, ami alapján a tervező tudja, hogy mik azok, amik neked tetszenek.

Hasonló a helyzet a színekkel is, olyan színeket válassz az egyedi bútorhoz, melyek illenek az összképbe, a helyiségbe.

Ha a bútorok főbb részei megvannak, akkor a bútortervezővel közösen ki lehet alakítani a részleteket, el lehet készíteni a tényleges bútor terveket, melyek alapján a bútorokat legyártják.