Raktár bérlés tudnivalók

 

A raktár bérlése az egyik legnépszerűbb megoldás rövid és hosszú távon egyaránt, ha nem rendelkezünk elegendő térrel otthonunkban a dolgaink tárolására. Ha először szeretnénk raktárt bérelni, akkor azonban nem árt előre gondolkodni, hogy biztosan a legjobb megoldást válasszuk.

Először is gondoljuk végig, hogy milyen messze lesz tőlünk a raktárhelyiség. Ha ritkán fogjuk látogatni, akkor nem muszáj a közelben lennie, de hetente többször is szükségünk lesz valamire a raktárból, akkor hátrány, ha mondjuk egy órát kell érte autózni.

A raktár helye mellett azt is vegyük figyelembe, hogy mikor látogatható a raktárhelyiség. Ha pl. éjszaka vagy hétvégente nem férünk hozzá a dolgainkhoz, mert nem működik a szolgáltatás, akkor keressünk másik megoldást inkább.

Azt is előre döntsük el, hogy mekkora raktárhelyiségre lesz szükségünk. Váltani lehetőségünk lesz könnyedén később is, a problémát azonban a tárolt dolgok átpakolása fogja jelenteni. Az ideális méretet érdemes kitalálni, mert ha túl nagy raktárt bérelünk, feleslegesen fogunk többet fizetni érte, ha túl kicsit, akkor pedig az átpakolás lesz a macerás.

Nem elhanyagolható szempont a raktár biztonsága sem. Olyan céget válasszunk, ahol minimum kamerás megfigyelőrendszer működik. Több raktár kiadással foglalkozó cég biztosít 24 órás személyes őrzést is, ha lehetőségünk van rá, válasszunk ilyen céget, különösen akkor, ha értékes dolgokat fogunk a raktárban tárolni.