Keressük a valódi véleményeket szemműtét előtt

Keressük a valódi véleményeket szemműtét előttA lézeres szemműtét általában több százezres kiadást jelent, és mivel műtéti beavatkozásról van szó, így sokakban akár félelmet is kelthet. Többek között ezek miatt szoktak a látásjavításon gondolkodók a szemműtét előtt elolvasni mindent, amit csak találnak. Az egyik ilyen téma, amely szemműtét előtt népszerű, a már szemműtéten átesett páciensek véleménye.

A véleményekre felkeresésére több lehetőségünk is van. Először is a klinikák megjelentetnek honlapjukon véleményeket, gyakran hírességektől is. Ezeket érdemes elolvasni, de itt mindig csak a klinika által elfogadott véleményt fogunk találni, tehát a kritikákat ne itt keressük.

Ha negatív véleményeket is szeretnénk látni, akkor az online fórumok lehetnek a következő lépéseink. Online fórumokon fogunk már találni negatív véleményeket, tehát egy fokkal közelebb kerülhetünk a valós véleményekhez. Hátránya a fórumoknak, hogy sokan név nélkül (fantázianevekkel) használják őket, így nem tudjuk, hogy ki is van a komment mögött, hogy valós személyről van-e szó.

A közösségi médiának, a Facebooknak köszönhetően van azonban egy harmadik lehetőség is, a lézeres szemműtét Facebook vélemények. Ezeket általában a klinikák Facebook oldalain vagy a különböző Facebook csoportokban találhatjuk meg. Itt névvel (és gyakran képpel) tesznek közzé véleményeket az emberek, így sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valódi véleményekkel találkozunk.