Mire figyeljünk oda lakás bérlésénél?

Mire figyeljünk oda lakás bérlésénél?Ha nem tehetjük meg, hogy egy lakást vásároljunk magunknak, akkor valószínűleg a következő legjobb, amit tehetünk, hogy a kiadó lakások között válogatunk. Lássuk, mire figyeljünk, ha lakást szeretnénk bérelni.

Először is gondoljuk végig, hogy mennyit szeretnénk havonta az albérletre költeni, ugyanis ez jelentősen gyorsítani, egyszerűsíteni tudja a keresést, mert nem kell a teljes kínálatot végignézni. Az albérlet árak felső határa a csillagos ég, ha úgysem fogunk több százezer forintot költeni rá havonta, akkor felesleges ezt az árkategóriát átnézni.

Írjuk össze előre azt is, hogy mire lesz mindenképpen szükségünk. Egyedül szeretnénk lakni, vagy egy szoba bérlése is megfelelő? Kisállat megengedett? Milyen felszereltséggel, extrákkal, berendezésekkel rendelkezzen az albérlet? A város mely részén legyen megtalálható? Ezeket mind gondoljuk végig, mielőtt nekilátnánk a keresésnek.

A keresésben szerencsére nagy segítségünkre lesz az internet, ha nem a luxus kategóriás albérletek közül akarunk választani, akkor felesleges pénzt költeni közvetítőre, irodára. Luxus lakások esetén viszont gyakran megéri közvetítőre is áldozni, hogy a lehető legjobb albérlethez juthassunk hozzá.

Ha találunk megfelelő lakást, mindenképpen személyesen is nézzük meg, mielőtt szerződést írnánk alá. Az e-mailben kapott, interneten található képek mindig a legszebb fényben tüntetik fel a lakásokat, a valóság azonban néha messze áll ezektől a képektől.