Mit jelent a superfood kifejezés?

Mit jelent a superfood kifejezés?Az egészséges táplálkozás témakörében számtalan új kifejezéssel találkozhatunk, olyanokkal, melyeket jobban meg kell ismerni ahhoz, hogy egy étrendet össze tudjunk állítani, hogy megfelelően táplálkozzunk. Az egyik ilyen nagyon népszerű idegen kifejezés a superfood.

Superfoodnak azokat az élelmiszereket, ételeket hívjuk, melyek rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak olyan tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, melyek az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz persze elengedhetetlen, hogy ne csak egyféle ételt fogyasszunk, de az is nagyon fontos, hogy a tápanyagban gazdag ételeket részesítsük előnyben.

Rengeteg olyan alapanyag, étel van, melyek megfelelnek a superfood követelményeinek, és amúgy is rendszeresen fogyasztjuk. Ilyenek pl. a gabonafélék közül a barnarizs vagy a zab, a gyümölcsök közül az alma és a citrom, az omega3 zsírsavakban gazdag szardínia és lazac, vagy a fűszerek közül a fahéj és a fokhagyma is. Ezek általában egy átlagos étrendben is gyakran megjelennek, még ha nem is mindenki tudja fogyasztásukkor, hogy superfoodról van szó.

Superfoodként megjelölt élelmiszereket, ételeket vásárolhatunk is, de sokkal jobb megoldás, ha azokat a természetes alapanyagokat keressük, melyek tápanyagokban gazdagok. Ezek nem mentek át feldolgozáson, és sokkal egészségesebbek, mint a megvásárolható ételek.