Konténer rendelés előtt ezeket gondold végig

Konténer rendelés előtt ezeket gondold végigA konténer rendelés manapság már szinte minden nagyobb munkálathoz, építéshez, bontáshoz hozzátartozik, ugyanis amennyi törmelék, szemét keletkezik a munkálatok vagy a tereprendezés során, azzal az emberek nem tudnak mit kezdeni saját maguk. Ha te is ebben a helyzetben vagy, és konténerre van szükséged, akkor a következőkre kell figyelni, mielőtt megrendeled azt.

Ha a magánterületen fogod elhelyezni akkor könnyebb dolgod van, de közterületi elhelyezés esetén területfoglalási engedélyre lesz szükség, amit az illetékes önkormányzattól lehet beszerezni. Ha ezt elmulasztod, annak büntetés lesz a vége. Az sem jó megoldás, hogy közterületen leteszi a szállító cég a konténert, te pedig majd bemozgatod olyan helyre, ahol elfér, mert a konténer helyét nem szabad megváltoztatni, hogy a megpakolt konténert fel tudja venni majd a szállító autó.

Konténer rendelés előtt meg kell becsülni a termelődő sitt mértékét, és ennek megfelelően érdemes konténer méretet választani. Ha túl kicsit rendelsz, kettőt kell majd fordulni, vagy előfordulhat, hogy túl nagyot, a közös mindkettőben, hogy feleslegesen fizetsz többet, mint kellene.

Ha veszélyes hulladékot, pl. palát, festéket, gumit kell elszállítani, arra a konténeres megoldás nem lesz jó, ugyanis ezeket a hulladék típusokat szigorú szabályok betartásával lehet leadni.

Érdemes a rendelés időzítésére is figyelni, és nem az utolsó pillanatban megrendelni a konténert, ugyanis jó esély van rá, hogy nehezen találsz szolgáltatót, aki azonnal tud konténert szállítani neked.