Az elektromos targoncák előnyei

Az elektromos targoncák előnyeiRégen minden targonca belső égésű motorral készült, manapság azonban már egyre többen választják az elektromos targoncákat. Korábban csak belső égésű motorokkal lehetett elérni azt az emelési teherbírást, sebességet, teljesítményt, amire a hatékony targoncázáshoz, pakoláshoz szükség volt, ma már viszont az elektromos targoncák sem maradnak el a motoros társaiktól.

A targonca teljesítménye nagyon fontos tulajdonság, ugyanis ha túl kis teljesítményű gépet választunk, nem fogjuk tudni ellátni a feladatokat vele. A teljesítmény alatt főként az emelési teljesítményt értjük, de a targonca sebessége is fontos a zavartalan munkavégzésben. Szerencsére az elektromos targoncák között is megtalálhatjuk a legerősebb targoncákat is.

Az elektromos targoncák sokkal alacsonyabb működési költségekkel rendelkeznek, mint a motoros társaik. A működési költségekbe beletartozik az elhasznált energia ára, a szervizelés és a várható javítások is. Mivel ezek a targoncák kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkeznek, így kevesebb minden van, ami meghibásodhat.

A környezetvédelem szempontjából is az elektromos targonca a jó megoldás, ugyanis amíg a dízeles, benzines motorok károsanyag kibocsátása rendkívül magas, addig az elektromos targoncák egyáltalán nem szennyezik a környezetet.

Mivel az elektromos targoncákba nem kell egy motort és a hozzá kapcsolódó rendszert beépíteni, így ezek a targoncák rendszerint kisebbek, mint a motoros változatok. Ez a tulajdonság különösen előnyös kisebb folyosókon, sorokban.